A Manaria Friends két lány különös kapcsolatát mutatja be, méghozzá egy mesés fantasy világban. A hely ahol járunk egy varázsló tanoncoknak fenntartott akadémia, ahol az embereken kívül akár más fajok is tanulhatnak. Főszereplőnk Anne, aki egy igazi hercegnő és inkább egy energikus és önfejű lány.

Az ő legjobb barátnője Grea, aki egy félig ember és félig sárkány lány. Származása ellenére már sokkal szerényebb és csendesebb. Mindketten kölcsönösen ragaszkodnak egymáshoz, ami már kicsit többnek néz ki, mint egyszerű barátság. A szabadidejüket természetesen együtt töltik és így mindenféle kalandba keverednek.

Többek között megnézhetjük Grea vedlését, részesei lehetünk egy akadémia elleni szörny támadásnak és természetesen nem maradhat ki egy strandos rész sem, méghozzá úszás tanítással. Sőt az egyik tanárnőről az is kiderül, hogy cosplay jelmezeket varr és Grea-t beöltöztetik aranyos ruhákba.

Az anime sajnos csak tíz részből áll és minden rész csak 12 perces, valamint egyes részek eléggé vonatottak és tartalmatlanok. Ilyen az, amikor Anne és Grea bújócskáznak a könyvtárban, majd az egész rész alatt megy a keresés. A Manaria Friends című anime ugyan nem kifejezetten egy yuri alkotás, mégis a yuri animék vonalát erősíti. Aki szereti a hasonló könnyed műveket, az szánhat rá némi időt.