Milyen lehet lányként egy komornyik bőrébe bújva élni a mindennapokat? A Mayo Chiki animében egy ilyen szituációban lehet részünk, de lássuk a részleteket. Főszereplőnk Sakamachi Kinjirou, aki egy elég szerencsétlen fiú és ha ez nem volna elég, még egy fóbiája is van. Ez nem más, mint a lányoktól való félelem, ami azzal társul, hogyha egy lánnyal perverz helyzetbe kerül, elkezd vérezni az orra. Az iskolájába jár az igazgató jómódú lánya Suzutsuki Kanade is, aki szeret aljas perverz csínyeket elkövetni másokkal, de ennek ellenére egy kedves lány. Az ő komornyikja Konoe Subaru, aki valójában egy lány, csak családi okokból férfiként kell szolgáljon.

Egyébként egy félénk és szerény lány, hacsak nem a kisasszonyt kell megvédenie. A Mayo Chiki története ott kezdődik, hogy Kinjirou a férfi WC-ben rányit Subaru-ra és menekülés közben sikerül ráesnie, így fény derül a lány kilétére. Itt jön a képbe Kanade kisasszony, aki felajánlja a fiúnak, hogy kigyógyítja a fóbiájából, ha nem árulja el a komornyikja kilétét. Innentől kezdve szegény fiú egy rakás zavarba ejtő és kínos próbán fog átesni, amit Kanade állít a fiúnak. Hogy ne legyen egyszerű a dolog itt lesz Kinjirou húga a mindig jókedvű Kureha, a szemüveg fétises Nakuru és Masamune egy magányos tsundere karaktert alakít, aki szintén a fiú kegyeiért fog harcolni.

A Mayo Chiki öszes lánya is tudomást szerez Kinjirou fóbiájáról, ezért mindannyian bevetik bájaikat a gyógyulás reményében. Hősünk sokszor már el is fog ájulni és még eszméletlen állapotában sem hagyják békén. Lesznek itt strandolások, közös fürdőzések, egy ágyban alvás és ez csak a kezdet. A poénok és kínos helyzetek mellett kapunk egy kis romantikát, valamint betekintést nyerhetünk a lányok múltjába is. Lesznek hatalmas ütések és rúgások, amit szerencsétlen főszereplőnk szenved el a törékeny lányoktól. A Mayo Chiki anime összességében egy tipikus hárem anime, melyből nem hiányoznak a műfajhoz illő, fent említett jellemzők sem.