A Mitsuboshi Colors képében egy agyament és poénos animét ismerhetünk meg, amely három szeleburdi kislányról szól. Ők hárman alkotják a Colors-t és célul tűzték ki, hogy megvédjék városukat a veszélyektől és ügyeket oldjanak meg. Azonban semmit se vegyünk komolyan, hiszen gyerekekről van szó és legtöbbször az ismerőseik bízzák meg őket valami hülyeséggel, hogy ne unatkozzanak. A Colors vezetője Yui, aki egyáltalán nem érdemli meg ezt a címet, mivel mindig sír és döntéseket is a többiek hoznak.

Őt követi Sacchan, aki már inkább hiperaktív és folyton a kakis beszólásairól híres. Végül pedig Kotoha, aki szinte mindig konzolján játszik, pedig kiderül róla, hogy egyik játékban sem jeleskedik. A csapat tagja lesz még Monokróm Ezredes is, aki nem mellesleg egy panda mintájú macska és szereti eltulajdonítani mások dolgát. A Colors játékainak elrontója egy Saito nevű rendőr lesz és mindig próbál rosszindulatú lenni a lányokkal szemben.

Oyaji vagy más néven Papi már inkább a lányok támogatója és egy játékboltban dolgozik. A lányok tőle kapnak játék rakétavetőt is, hogy leszámoljanak Saito-val. Nem sok állandó szereplővel találkozhatunk, de feltűnik még Nonoka és nővére Momoka, valamint Sacchan édesanyja is. A Colors sok ügyön fog dolgozni, mint játék bomba hatástalanítás, széf kódjának keresése vagy az éhező állatkerti elefántok megmentése.

Részt vehetünk fesztiválokon, például Halloween-re olyan bugyutaságot találnak ki, hogy szórólapot osztogatnak és aki azt elolvassa, az zombivá válik. Yui feladata pedig leszámolni a zombi főnökkel, ami egy fa bábut takar. Ilyen és hasonló gyerekes hülyeségekben lehet részünk Mitsuboshi Colors című animében, ami inkább egy könnyed és szórakoztató darabnak készült.