Összeállítottam az oldalon található legjobb ingyenes MMORPG játékok ajánlóját. Először is vizsgáljuk meg, hogy mik azok az MMORPG játékok. Ha erre nincs szükséged, akkor görgess végig a cikken és böngéssz a játékok között. Az MMORPG rövidítés a Massively Multiplayer Online Role-Playing Game kifejezésből ered, ami nagyjából annyit jelent, hogy sok szereplős online játszható szerepjáték. Az MMORPG játékok esetén szervereken gyűlnek össze a játékosok és itt alkotnak egyetlen nagy közösséget. Új barátokat szerezhetnek, együtt teljesíthetnek küldetéseket, vagy megmérkőzhetnek egymással. 

Az MMO kifejezés nélküli RPG játékok az esetek nagy részében offline játszható szerepjátékok, tehát nem szükséges a futtatásukhoz internet kapcsolat. Manapság egyre több lövöldözős vagy ritkán sport játék is megjelenik már MMO vagy RPG formában. A pontos meghatározás manapság már összefolyik az említett három műfaj között. Az MMORPG játékok általában ingyenesek, de akadnak közöttük fizetős verziók is.

Az MMORPG játékok műfaját tekintve a legtöbb esetben valamilyen fantasy középkorban kalandozhatunk egy karakterrel, amit mi hozunk létre. Az MMORPG játékokra jellemző még a szintlépés, amit tapasztalat pontok megszerzésével növelhetünk. Minél nagyobb a szintünk, annál erősebbek leszünk és így már nekimehetünk szívósabb ellenfeleknek, elérhetünk újabb területeket és használhatunk jobb fegyvereket, páncélokat. Gyakran rendelkezünk valamilyen természetfeletti, mágikus képességekkel, amiket szintén fejleszthetünk. A fegyvereink és úgy a páncél ruházatunk szintén fejleszthetők a nagyobb erő és védelem érdekében.

Végszóként megjegyezném, hogy ezek a játékok igencsak keresettek nem csak PC-n, hanem akár konzolokon és mobil eszközökön is. Alább megtaláljátok a legjobb ingyenes MMORPG játékok ajánlóit, amik az oldalon találhatók.

Ingyenes MMORPG játékok