A Monster Musume no Oisha-san egy szörny lányos animét takar, amit korábban már a Monster Musume no Iru Nichijou animében láthattunk. A történet ezennel nem napjainkban játszódik, hanem most egyenesen a középkorba tekinthetünk bele a szörny lányok életébe. Az emberek és a szörnyek között száz éves háború dúlt, de beköszöntött a béke és az együttműködés. Főszereplőnk Glenn Litbeit, aki egy fiatal orvosként a szörnyek, vagyis inkább a félemberek gyógyítására szakosodott. Az ő asszisztense pedig nem más, mint egy gyerekkori barátja és egyetemi osztálytársa Saphentite, aki történetesen egy lamia. Ezek a lények például deréktól felfelé emberi vonásúak, még lefelé kígyók.

A Monster Musume no Oisha-san anime főszereplői mindig valamilyen egyedi küldetést kapnak, ahol a legkülönfélébb fajokon kell segíteni. Hozzá kell tegyem, hogy ezek a lények többnyire megegyeznek a fent említett animében látottakkal és nem véletlen a főszereplő férfi mellé pont egy lamia lány került. Szóval lesznek itt kentaurok, sellők, hárpiák, küklopszok, pókok, polipok, óriások és sok egyéb szörny is. Glenn annyira kedves és jószívű a lány betegeivel, hogy mindenki beleszeret és magának akarja a fiút. Saphentite is már régóta más érzelmeket táplál Glenn iránt, így a páciens lányok vizsgálatakor igencsak féltékenyen reagál.

Meg kell említsem, hogy a vizsgálatokat vagy kezeléseket egyszerűen szexuális vágyként élik meg a különféle fajok lányai. A Monster Musume no Oisha-san anime ugyan olyan perverz és ecchi műfajú mint a másik történetben tapasztaltak, éppen csak a meztelenséget hagyták ki belőle. A betegségek mellett néhol kapunk egy kis akciót, például hőseinknek sikerül felszámolnia egy hárpia tojásokkal kereskedő társaságot is. Végezetül pedig ha tetszett a Monster Musume no Iru Nichijou, akkor biztosan tetszeni fog az alternatívájaként nevezhető Monster Musume no Oisha-san anime is.