Egyre többen próbálják a nagy sikerű Dark Souls játékokat enyhén szólva lemásolni és sokszor elég jól sikerülnek ezek a próbálkozások. A Mortal Shell is egy ilyen cím, amit egy kis fejlesztő csapat dobott fel a saját ötleteivel. A Mortal Shell egy haldokló világot tár elénk, ami hemzseg a szörnyektől, banditáktól és páncélos harcosoktól. Főhősünk egy arctalan karakter, aki néhány kardsuhintástól is képes fűbe harapni. A fejlesztők ötlete az volt, hogy karakterünkkel beleköltözhetünk halott testekbe és azok páncéljában harcolhatunk tovább.

Több ilyen páncélt próbálhatunk ki, amik mindegyike más és más képességekkel rendelkezik. Az egyiknek például nagyobb az életereje és kevesebb a staminája, még a másiknak éppen fordítva. A közelharci fegyverek terén is van lehetőségünk válogatásra, mert a kardoktól a lándzsákig mindenki talál magának valót. Hiába a jó páncél és fegyver, ha a harcok nem éppen könnyűek. Szükségünk lesz a reflexünkre, hogy a megfelelő pillanatban támadjunk vagy ugorjunk el.

A támadáshoz staminára van szükségünk, csak úgy mint a futáshoz és a kitéréshez. Van egy másik funkció is, amivel az ellenséges támadásokat blokkolhatjuk. Ezzel a képességgel kővé dermedhetünk és nem kapunk sebzést, valamint a megtorpant ellenségbe ráadásul egy jót szúrhatunk. Ha az életerőnk elfogy, kirepülünk a páncélunkból és ha sikerül visszabújni bele, akkor megújult erővel folytathatjuk a harcot. A levadászott ellenségek után kapunk Tar és Glimpse pontokat, amikből fejleszthetjük páncélunkat, fegyverünket és passzív képességeket is tanulhatunk.

A Tar pontok egyébként elvesznek ha meghalunk, még a Glimpse a páncélokhoz kötődik. A területeken keresgélhetünk varázstárgyakat, mondjuk olyan gombákat, amik visszaállítják az életerőnket. Továbbá találunk oszlopokat, amikkel buffok közül választhatunk. A tájak változatosak és nagyon hozzák a haldokló világ hangulatát. Összességében jó úton jár a Mortal Shell, ami ugyan nem lett hosszú, de látványban és hangulatban szerintem megéri a ráfordított időt.