Egyre többen próbálják a nagy sikerű Dark Souls játékokat enyhén szólva lemásolni és sokszor elég jól sikerülnek ezek a próbálkozások. A Mortal Shell is egy ilyen cím, amit egy kis fejlesztő csapat dobott fel a saját ötleteivel. A Mortal Shell egy haldokló világot tár elénk, ami hemzseg a szörnyektől, banditáktól és páncélos harcosoktól. Főhősünk egy arctalan karakter, aki néhány kardsuhintástól is képes fűbe harapni. A fejlesztők ötlete az volt, hogy karakterünkkel beleköltözhetünk halott testekbe és azok páncéljában harcolhatunk tovább. A Mortal Shell játékban több ilyen páncélt próbálhatunk ki, amik mindegyike más és más képességekkel rendelkezik. Az egyiknek például nagyobb az életereje és kevesebb a staminája, még a másiknak éppen fordítva.

A Mortal Shell játékban a közelharci fegyverek terén is van lehetőségünk válogatásra, mert a kardoktól a lándzsákig mindenki talál magának valót. Hiába a jó páncél és fegyver, ha a harcok nem éppen könnyűek. Szükségünk lesz a reflexünkre, hogy a megfelelő pillanatban támadjunk vagy ugorjunk el. A támadáshoz staminára van szükségünk, csak úgy mint a futáshoz és a kitéréshez. Van egy másik funkció is, amivel az ellenséges támadásokat blokkolhatjuk. Ezzel a képességgel kővé dermedhetünk és nem kapunk sebzést, valamint a megtorpant ellenségbe ráadásul egy jót szúrhatunk. Ha az életerőnk elfogy, kirepülünk a páncélunkból és ha sikerül visszabújni bele, akkor megújult erővel folytathatjuk a harcot.

A levadászott ellenségek után kapunk Tar és Glimpse pontokat, amikből fejleszthetjük páncélunkat, fegyverünket és passzív képességeket is tanulhatunk. A Tar pontok egyébként elvesznek ha meghalunk, még a Glimpse a páncélokhoz kötődik. A területeken keresgélhetünk varázstárgyakat, mondjuk olyan gombákat, amik visszaállítják az életerőnket. Továbbá találunk oszlopokat, amikkel buffok közül választhatunk. A tájak változatosak és nagyon hozzák a haldokló világ hangulatát. Összességében jó úton jár a Mortal Shell, ami ugyan nem lett hosszú, de látványban és hangulatban szerintem megéri a ráfordított időt.