Kövesd a Facebook oldalamat és szólj hozzá a cikkhez a lap alján!

Régóta nem találkoztam már olyan játékkal, amely kellően változatos és összetett funkciókat tartalmaz, hogy sokáig el lehessen vele szöszmötölni. Nemrég fedeztem fel a My Time at Sandrock című offline RPG játékot, amit egy kis kínai indie csapat fejleszt. Az ő nevükhöz fűződik a korábbi My Time at Portia is, ami szintén egy nagyszerű alkotás. Ezennel nem egy fantasy világban járunk, hanem egy alternatív modern vadnyugaton vezethetjük műhelyünket. A játékot nem az akciókra fókuszál, de ugyan olyan pörgős játékmenetben lehet részünk. A My Time at Sandrock világa annyira élettel teli és részletes, amit kevés játékban tapasztalhatunk meg. A My Time at Sandrock vadnyugat lakói mind szerves részei a játéknak, megvan a napi rutinjuk és hatással is lehetünk rájuk. Reggel felkelnek, elmennek a dolgukat végezni, este összegyűlnek mulatni, majd nyugovóra térnek.

Ezzel együtt kiürül a falu, bezárnak a boltok és az intézmények. A saját karakterünk kevés arc és annál több haj variációjából alkotható meg. Kezdésnek kapunk egy telket és egy üres házikót, amit hamar elkezdünk berendezni különféle munkaasztalokkal, kohókkal és egyéb tárgyak gyártására alkalmas gépekkel. A nyersanyagokat gyűjtögetéssel szerezhetjük be, harcolhatunk állatokkal, vághatunk fát, bányászhatunk, de a roncsokat is újra hasznosíthatjuk. Minden gép működéséhez erőforrásokra és vízre lesz szükségünk, ami szintén elfogy. A My Time at Sandrock játékban nem csak tárgyakkal kereskedhetünk, hanem termeszthetünk növényeket, tarthatunk állatokat is. Mindig adódik valami javítani való vagy a banditák távol tartásában is segíteni fogunk. A csákányunk és a fejszénk ugyan olyan fontosok, mint a kardok vagy lőfegyverek. Szerezhetünk ruhákat és tanulhatunk passzív képességeket négy különböző kategóriában. Karakterünk erejére és védelmére hatással lesznek a házban lehelyezett bútorok, így akár egy plüss maci is.

Postaládánkba kapunk leveleket és még válaszolhatunk is rájuk. Az életerőnk mellett megtalálható a stamina, amit a munkavégzésünkre fordíthatunk. Ha ez lemerül és ételekkel nem töltjük fel, akkor el kell menjünk aludni, hogy másnap megújult erővel kezdjük a munkát. Az alvást nem kerülhetjük ki, mert úgyis kidőlünk és másnap karikás szemekkel ébredhetünk. Ha másnap felkelünk az nem egy ugyanolyan nap, hanem egy naptárban haladhatunk előre. Idővel változnak az évszakok és ezzel rengeteg eseményen, ünnepen, valamint versenyen vehetünk részt a lakókkal együtt. Minden lakó más jellemű, így változó tárgyakkal kedveskedhetünk nekik vagy éppen haragíthatjuk őket magunkra. A beszélgetésen, párbajozáson és közös játékon kívül még románcba is kezdhetünk velük, akár azonos nemen belül is. A játék ugyan offline, de készülőben van online mód is hozzá, ahol barátainkkal együtt élvezhetjük a My Time at Sandrock világát.

Ezek is érdekelhetnek