A No Man’s Sky a kezdeti nehézségek ellenére egész jó játékká nőtte ki magát így az évek során. Nem csoda, hiszen a Hello Games csapat gőzerővel dolgozott azon, hogy a játékuk méltó legyen arra, amit a játékosok elvártak volna már a megjelenés napján. A No Man’s Sky egy sci-fi felfedezős és túlélő játék, amely egy véletlenszerűen generálódó univerzumban játszóik. Feladatunk az lesz, hogy eljussunk a galaxis közepére, de addig milliónyi csillagrendszer és bolygó várja, hogy felfedezzük. Minden bolygó igyekszik különbözni a többitől és az adottságaik is eltérők. Az egyik bolygón túl hideg van, a másikon pedig túl meleg vagy éppenséggel mérgező az egész környezet.

Asztronautánk létfenntartó rendszere megbirkózik bármilyen környezeti adottsággal, de ennek ára van. A működéséhez nyersanyagokat kell szerezzünk, csak úgy mint az építkezéshez vagy modulok készítéséhez. A nyersanyagokat a bolygók felszínén és talajában találjuk meg és a kibányászásukhoz multifunkciós fegyverünkre lesz szükség. Ugyan ezt az eszközt használhatjuk a terep formálásához is vagy a támadó élőlények elleni védelemre. Természetesen lesznek küldetések is, amik jutalmát felhasználva különböző modokat vásárolhatunk eszközeinkhez. Űrhajóból és fegyverből többfélét is szerezhetünk és még terepjáróba vagy mecha robotokba is bepattanhatunk.

Az űrben bóklászás már komoly kihívást jelent, mivel szép kis távolságok találhatók és az üzemanyagunkról is gondoskodni kell. Néhol belebotolhatunk elhagyatott űrhajókba, amik belsejében különös lények és értékes tárgyak várják, hogy megtaláljuk őket. A No Man’s Sky játékmódjai között találunk multiplayer módot is, ahol barátainkkal és más játékosokkal kalandozhatunk. Ha pedig nem szeretnénk gyűjtögetni és a létfenntartó rendszert etetni, a Creative módban ezek nélkül is boldogulhatunk és kedvünk szerint építkezhetünk. A No Man’s Sky egy olyan kaliberű játék, amibe komoly időt kell fektetni, ha el akarjuk érni a célunkat, méghozzá a galaxis közepét.