A Non Non Biyoritól ne várjunk sok mindent, nem egy kemény akcióról van benne szó, de nem is valami elgondolkodtató darab. A történet három vidéken élő lányról szól, akik csak álmodoznak a nagyvárosi életről. Az új tanév egy Tokyoból vidékre költöző Hotaru nevű lánnyal bővül. Hotarunak elsőre szokatlan lesz a vidéki környezet, a fővárosi élet után.

Például az osztályba csak öt tanuló jár, ráadásul mindegyikük eltérő korosztályú. Személy szerint az eleven Natsumi és Komari lánypáros, valamint bátyjuk, akit igen kevésszer láthatunk. Valamint itt lesz a kis Renge, akitől sok buta okosságot hallhatunk majd.

Az ő nővére pedig a tanárnő, aki álomszuszékosságáról híres olyannyira, hogy egyszer még az esti vonatot is lekési egy strandos nap után. Komari idősebb Natsuri testvérénél, de a strandon is egy eltévedt gyereknek nézik. Az is vicces, amikor az alvó Komarival szórakoznak vagy gyilkos szellemnek nézi a kis Renget, aki az esőben egy elfolyt festékű jelmezben bóklászik.

Az ő vidéki életükbe tekinthetünk bele, de azért csatlakoznak más lányok egy vagy több rész erejéig. Az anime elég nyugodt és sokaknak unalmas lehet, de azért akadnak jó poénok és aranyos jelenetek. Az anime pedig már két évaddal és OVA részekkel is büszkélkedhet.