Emlékeztek még a Pokémon című animére, ahol mindenféle lényeket fogtak be főszereplőink? Ezt az élményt hozta most el a Palworld, ami egy túlélős, gyüjtögetős és túlélős játék, akcióval. A Palworld alig pár nap alatt több, mint 1 millió online játékost vonzott be és átlépte a 2 milliós egyidejű kalandozók számát is. A lények begyűjtését egyjátékos és többjátékos módban is végezhetjük, vagy akár csak behívhatjuk a barátainkat is a saját világunkba. A játék világa nem csak könnyű, közepes és nehéz módban játszható, hanem csúszkák segítségével is testre szabhatók egyes opciók.

Így gyorsabban vagy lassabban fejlődhetünk, erősebbek vagy éppen gyengébben sebezhetünk, manipulálhatjuk a nappal-éjszaka hosszát és így tovább. A játék világa gyönyörű élénk színekben pompázó világot tár elénk, ahol hemzsegnek a Pal lények, amik a Pokémonokra emlékeztetnek. Befogásukhoz ismerős módon egy labdára lesz szükségünk, amit még a legyőzésük előtt rájuk kell dobni. A megszerzett Pal állatkák innentől kezdve nekünk fognak dolgozni.

Vágják a fát, kertészkednek, barkácsolják a lőszereket és ha elfáradnak, jót pihennek a medencében. Harcolni is vihetjük őket, felvértezve különféle fegyverekkel vagy nyereggel, hogy a hátukra pattanva utazhassunk rajtuk és felfedezzük a Palworld világát. No de visszatérve a főhadiszállásunkra, rengeteg tárgyat gyárthatunk le, amikben a fent említett módon a Pal lények is segítenek. A kohót például egy tűz elemű róka fűti, még a veteményest egy pingvin locsolja.

Természetesen építhetünk házat is és különféle berendezési tárgyakkal tehetjük egyedivé. Továbbá gyűjtögethetünk tojásokat, hogy inkubátorral kikeltsük őket, vannak dungeonok és akár befogható boss szörnyek, kereshetünk eldugott kincsesládák és akár útonállókkal is összetalálkozhatunk, akik szintén a Palokkal harcolnak. A játék még korai hozzáférés státuszban van, így apró hibák előfordulnak, de így is kellően élvezetes. Ha ezek után kedvet kaptál kipróbálni egy kis Pokémon gyűjtögetést, vár a Palworld világa.