Videojáték és Anime ajánlók

Princess Connect Re:Dive – Az ínyencek céhe

A Princess Connect Re:Dive anime egy mobilos RPG játék adaptációja, amit a CyGames-nek köszönhetünk. A történet elején egy Yuuki nevű fiú hull alá az égből, hogy beteljesítse feladatát Landosol-ban. A fiút Ames küldte a földre egy másik világból és még ő regenerálódik, addig egy Kokkoro nevű tündér lányra bízza. Kokkoro egyébként egy csendes lány, jól ért a gyógyító mágiához és nagyon szeretne egy céhet alapítani. A Princess Connect Re:Dive főszereplőjéről Yuuki-ról nem sokat lehet írni, mivel amnéziás, így keveset beszél és a körülötte levő dolgokkal sincs tisztában. Azt is hagyja, hogy mindenféle buta szörny elrabolja. Gombászás közben találnak rá Pecorine-ra, aki egy hiperaktív hercegnő és az erejét a finom ételekből szerzi.

Majd őt követi a gonosz úrnő küldöttje Karyl, aki egy macskalány és kémkednie kell Pecorine után. Mivel már négyen vannak, ezért megalapíthatják Kokkoro céhét is, aminek célja olyan küldetések teljesítése lesz, amikben jókat lehet enni. Kalandjaik során rengeteg lányt ismerhetünk meg, akiknek segítenek hőseink. Lesz közöttük láma lány, aki egy varázs almától tud emberi alakot ölteni. Kalandot szerveznek céh tanoncoknak, pudingot főznek egy szellemnek, rá akarják őket venni a vámpíristenség feltámasztására és még démonokkal is meggyűlik a bajuk a Princess Connect Re:Dive animében.

Az egyik démon lány még ki is szemeli magának Yuuki-t, amikor a kórházukban kezelik a fiút megfázással. Ez a kórház inkább egy siralomházra fog emlékeztetni, ahol a démoni nők kísérleteket végeznek pácienseiken. Természetesen az anime tele van agyament poénokkal, nagyon kevés komoly dolog van, amiből nem sülne ki hülyeség. Az viszont komoly, hogy a várost és környékét folyamatosan támadják az árnyak, amiket a gonosz úrnő küld az emberek megzavarására. A Princess Connect Re:Dive anime egy remek fantasy sorozat és a sok felmerülő kérésre a második évadból kaphatunk majd választ.

« »