Videojáték és Anime ajánlók

R-15 – A perverz zsenik akadémiája

Az R-15 animében egy olyan akadémia életébe nyerhetünk betekintést, ahol csak zsenik tanulnak. Találhatók itt matematikusok, feltalálók, zenészek, sztárok, mérnökök és főszereplőnk Akutagawa Taketo, aki történetesen felnőtt regényeket ír. Szegény fiút szinte mindenki elítéli és perverznek titulálja az iskolában, pedig igen tehetséges és az iskola újságnak is besegít írásaival. Riportjai során ismerkedik meg több lánnyal, akik közül a klarinéton játszó Fukune és az énekes idol Utae lesznek azok, akik a legjobban kötődnek hozzá. Ezért elindul egy szerelmi háromszög közöttük, amit igencsak nehéz lesz kezelni.

Innen kezdve sok kínos helyzetbe kerül a lányokkal, de ez nem csak velük fog megesni. Az iskola életét talán a legjobban Tsukuru őrült találmányai keserítik meg. Ilyen például egy rosszul sikerült kísérlet, melynek eredményeképpen egy mágneses tárgy magához vonnza mindenki fehérneműjét. Az ilyen jelenetek egyébként növelik Taketo írási képességét és ezt egyesek próbálják kihasználni. Kurumi, az újságíró klub vezetője ezért küldi őt egy láthatatlanná tevő öltözetben az iskola tanulói közé kukkolni, hogy ihletet kapjon a fiú. Persze ez a szerkezet is Tsukuru találmánya és a legrosszabb helyzetekben fog csődöt mondani.

Majd az R-15 anime végén egy osztályok közötti versenyen is részt vehetünk, ahol szintén Taketo felnőtt témájú költeménye hozza meg a végső eredményt. Az R-15 animének van OVA része is, amelyben főszereplőink egy repülőgép szerencsétlenségnek köszönhetően lezuhannak egy elhagyatott szigeten és RPG játéknak megfelelően kell életben maradniuk. A leghatalmasabb szörnyet úgy végzi ki Taketo, hogy perverz történeteket szónokol varázs tollával és mi ezeket a jeleneteket végig is nézhetjük. Az R-15 anime tehát egy igen perverz alkotás és a fentiekhez hasonló kínos és poénos bohócságokban lehet részünk.

« »