A Sakura Trick címéből már lehet következtetni, hogy valami romantikus animéről van szó, de ezennel a yuri kapcsolatokba nyerhetünk betekintést. Haruka és Yuu már középiskolás koruk óta jó barátnők és a továbbiakban is egy helyre szeretnének járni. Viszont ebben a suliba már több diákot nem fognak felvenni, mivel jövőre bezárja kapuit. Yuu elhatározza, hogy keményen fog tanulni, mivel szeretne barátnőjével együtt elballagni.

A suliban sok lány jár és a barátkozások elengedhetetlenek közöttük. Haruka szeretne valami olyan dolgot csinálni, amivel megerősíthetik kapcsolatukat. Ez a dolog nem lesz más, mint egy csók. Innentől kezdve a két lány elég érdekesen fog viselkedni, amire újdonsült barátnőik és Yuu nővére, Mitsuki is felfigyel.

Sőt Haruka mellei őt is megbabonázzák, szóval Mitsuki szintén belecsöppen ebbe a szerelembe. Mint kiderül, a többi lánytól sem idegen az efféle szeretet kinyilvánítás az iskolában. Az anime ugyan tele van yuri elemekkel és csókokkal, de perverz ecchi jelenetekre már ne számítsunk.

Viszont kapunk poénos és fárasztó szituációkat és mindig sor kerül egy kis csókra, mondjuk bezáródva egy tanterembe vagy egy szertárba. Az anime alatt részt vehetünk rendezvényeken, ünnepeken, vásárlásokon és egyéb átlagos elfoglaltságokon, még el nem jön a ballagás és a nagy fordulatok, valamint az utolsó együtt töltött pillanatok. Ha szereted a yuri animéket, mindenképpen tegyél vele egy próbát!