A Sakura Trick címéből már lehet következtetni, hogy valami romantikus animéről van szó, de ezennel a yuri kapcsolatokba nyerhetünk betekintést. Főszereplőink Haruka és Yuu már középiskolás koruk óta jó barátnők és a továbbiakban is egy helyre szeretnének járni. Viszont ebben az iskolába már több diákot nem vesznek fel és jövőre bezárja kapuit. Yuu elhatározza, hogy keményen fog tanulni, mivel szeretne barátnőjével együtt elballagni.

A suliban sok lány jár és a barátkozások elengedhetetlenek közöttük. Haruka szeretne valami olyan dolgot csinálni, amivel megerősíthetik kapcsolatukat. Ez a dolog nem lesz más, mint egy csók. Innentől kezdve a két lány elég érdekesen fog viselkedni, amire újdonsült barátnőik és Yuu nővére, Mitsuki is felfigyel majd. Sőt Haruka mellei őt is megbabonázzák, szóval ő is belecsöppen ebbe az immár már szerelmi háromszögbe.

Mint kiderül, a többi lánytól sem idegen az efféle szeretet kinyilvánítás, ők is szívesen csókolóznak egymással, ha kettesben vannak. Az anime ugyan tele van yuri elemekkel és csókokkal, de perverz jelenetekre már ne számítsunk. Viszont kapunk poénos és fárasztó szituációkat és mindig sor kerül egy kis csókra, mondjuk egy üres tanterembe vagy egy bezáródott sötét szertárba.

A lányokkal részt vehetünk rendezvényeken, ünnepeken, vásárlásokon és egyéb átlagos elfoglaltságokon, amikből nem marad ki egy kis poén sem. Végül pedig elérkezik a ballagás és a nagy fordulatok, valamint az utolsó együtt töltött pillanatok. Az anime látványvilága kicsit egyedinek mondható, sokszor pöttyösek, csíkosak és egyéb mintásak a hátterek. A Sakura Trick egy nézhető yuri anime és igencsak ajánlott a műfajt kedvelőknek.