A Kecske Szimulátor fejlesztői a Coffee Stain ezennel valami sokkal komolyabb játékot készítettek nekünk, amit nehéz lesz letenni, ha ráérzünk az ízére. A Satisfactory egy gyárépítős játék, ahol feladatunk gyártósorok építése, automatizálása és különféle tárgyak gyártása lesz. Landoló kapszulánkkal megérkezünk egy nyersanyagokban gazdag bolygóra és a központi HUB lehelyezése után máris megkezdhetjük az alap nyersanyagok bányászását, valamint az első fémek előállítását.

Mindenben segítségünkre lesz építő eszközünk, amivel a kijelölt területre odavarázsolhatjuk az egyes modulokat, kábelezhetünk vagy futószalagot is húzhatunk. A gépek nem működnek csak úgy a levegőtől, áramot kell előállítani és mindent bekábelezni. A Satisfactory inkább a fosszilis energiákra fekteti a hangsúlyt, mint például a szén és a kőolaj, de építhetünk atomerőművet is.

Érthetetlen, hogy a nap és a szélenergia kimaradt a játékból, de így legalább szennyezhetjük a szűz bolygót. A komolyabb nyersanyagok és energiaforrások egyre messzebb helyezkednek el gyárunktól, ezért el kell induljunk kalandozni és felfedezni a bolygót. Ez nem lesz olyan egyszerű, mivel rengeteg veszély leselkedik ránk különféle élőlények képében. Szerencsére van egy sokkolónk és építhetünk kardot vagy lőfegyvert a védelmünkre. A használati tárgyaink között találunk még szkennert, védőruhákat és jetpackot is.

Nagy távról nem éppen célszerű futószalaggal szállítani, erre jelenthet megoldást egy teherautó, tehervonat vagy drón, amiket akár beprogramozva is üzemeltethetünk. A szemünk előtt fog elkészülni több ezer fémlap, motor és számítógép, amik zömét egy űrlift segítségével juttathatunk a bolygón kívülre. Iszonyat nagy munkáról van szó, ezért meghívhatjuk a barátainkat is, hogy megépítsünk és automatizáljunk egy gigantikus gyárat a Satisfactory világában.