A Kecske Szimulátor fejlesztői a Coffee Stain ezennel valami sokkal komolyabb játékot készítettek nekünk, amit nehéz lesz letenni, ha ráérzünk az ízére. A Satisfactory egy gyárépítős játék, ahol feladatunk gyártósorok építése, automatizálása és különféle tárgyak gyártása lesz. Landoló kapszulánkkal megérkezünk egy nyersanyagokban gazdag bolygóra és a központi HUB lehelyezése után máris megkezdhetjük az alap nyersanyagok bányászását, valamint az első fémek előállítását.

Mindenben segítségünkre lesz építő eszközünk, amivel a kijelölt területre odavarázsolhatjuk az egyes modulokat, kábelezhetünk vagy futószalagot is húzhatunk. A gépek nem működnek csak úgy a levegőtől, áramot kell előállítani és mindent bekábelezni. A játék inkább a fosszilis energiákra fekteti a hangsúlyt, mint például a szén és a kőolaj, de építhetünk atomerőművet is.

Érthetetlen, hogy a nap és a szélenergia kimaradt, de így legalább szennyezhetjük a szűz bolygót. A komolyabb nyersanyagok és energiaforrások egyre messzebb helyezkedik el gyárunktól, ezért el kell induljunk kalandozni és felfedezni a bolygót. Ez nem lesz olyan egyszerű, mivel rengeteg veszély leselkedik ránk különféle élőlények képében. Szerencsére van egy sokkolónk és építhetünk kardot vagy lőfegyvert a védelmünkre. A használati tárgyaink között találunk még szkennert, védőruhákat és jetpackot is.

Nagy távról nem éppen célszerű futószalaggal szállítani, erre jelenthet megoldást egy teherautó vagy egy egész tehervonat, amiket akár beprogramozva is üzemeltethetünk. A szemünk előtt fog elkészülni több ezer fémlap, motor és számítógép, amik zömét egy űrlift segítségével küldhetünk a bolygón kívülre. Iszonyat nagy munkáról van szó, ezért meghívhatjuk a barátainkat is, hogy megépítsünk és automatizáljunk egy gigantikus gyárat.