A japán BANDAI NAMCO mer még egyedi ötletekkel előállni JRPG téren, amire jó példa a legújabb hack-and-slash játékuk, a Scarlet Nexus. A története egy olyan jövőbe kalauzol el bennünket, ahol az emberek agya már olyan szinten jár, hogy tudatosan használhatják a különböző rejtett érzéküket és képességeiket. Az ilyen kiforrott agyakat pedig szívesen fogyasztják a világra törő mutáns lények, amik felszámolására az Other Suppression Force katonai alakulat a felelős. Ebben a szervezetben csak különleges képességekkel rendelkező emberek kapnak helyet, mint főhőseink Yuito Sumeragi és Kasane Randall.

A játék egyik érdekessége, hogy mindkét választható karakter külön történetet kapott, így eltérő párbeszédekkel és képességekkel játszhatók. A játék grafikája ugyan rajzolt, de nagy részletességgel adja vissza egy jövőbeli digitális város képét. A Scarlet Nexus világa nem nyitott, hanem szintekre vannak osztva, mint azt a hasonló címektől megszokhattuk. Harcolni viszont nem mindig egyedül fogunk, lesz amikor akár két mellékszereplő is csatlakozik hozzánk.

Ők nem csak ütnek párat a szörnyekbe, hanem ideiglenesen használhatjuk a képességeiket is. Ilyen például a telekinézis, a láthatatlanság, teleportálhatunk, felgyorsulhatunk, klónozhatjuk magunkat és így tovább. Azért a mutáns szörnyeknek is kijut az ilyen képességekből, hogy ne legyen könnyű dolgunk. A Scarlet Nexus másik különlegessége, hogy tereptárgyakat vagy egész autókat dobálhatunk ellenfeleinkhez, mozgathatunk tárgyakat, akár egy csillárból gyilkos búgócsigát varázsolhatunk. Mellette a kézi fegyverekkel történő támadásainkat kombinálhatjuk ugyanúgy, mint a hack-and-slash játékokban szokás.

A képességeinket egy skill fára emlékeztető táblázatban tanulhatjuk és fejleszthetjük harci ügyességeinket. A harcok alatt szerzett pénzből és tárgyakból vásárolhatunk eszközöket vagy akár le is gyárthatjuk őket. A Scarlet Nexus egyedi világának megismerésére érdemes tenni egy próbát, főleg ha tetszett a BANDAI NAMCO előző játéka a Code Vein, vagy a másik hasonló a Devil May Cry sorozat. Végül pedig a játékhoz 2021 nyarán jelent meg a Scarlet Nexus című anime is.