Ki ne szeretne kalóznak állni és kincsek után kutatni trópusi szigeteken? Ezt az élményt hozza el nekünk a Sea of Thieves, ami egy kalózos és kincskeresős kooperatív MMO játék. Ebben a játékban is karakterünk kiválasztásával kezdünk, méghozzá előre generálható random kalózokból. Minden vízre szállás előtt három különböző hajóból válogathatunk aszerint, hogy 1-2-3 vagy 4 játékossal szeretnénk játszani. A Sea of Thieves egy kőkemény és szabályok nélküli PVP játék, ahol más játékosokkal találhatjuk szembe magunkat. Mellettük vannak még gép irányította csontvázak, szellemek, cápák és akár egy hatalmas krakennel is összefuthatunk. Feladatokat a kikötőkben vehetünk fel többféle kategóriában.

A kincskeresés esetében kapunk egy térképet X jelzéssel, ami a kincs helyét mutatja. Nekünk meg kell keresni a szigetet a hajó térképén, odahajózni és a megfelelő helyen kiásni azt. A kincsesládák között vannak érdekességek, például a sírós fajta, amiből víz folyik a hajóba vagy egy másik részeggé tesz bennünket, ha hozzá érünk. Találhatók olyan feladatok is a Sea of Thieves világában, melyekben szöveg alapján kell rájönni, hogy melyik szigetre kell menjünk és ott mit kell keressünk, illetve csinálnunk. Ezek mellet beleütközhetünk eseményekbe, megtámadhatunk erődöket vagy más játékosokat is. A hajókat magunk irányítjuk, állíthatjuk a vitorlákat és ha szükséges akkor lőhetünk az ágyúkkal.

Eszköztárunkban egy kard és egy választott lőfegyver kapott helyet, de sok más mellett lesz ásónk, vödrünk, távcsövünk, horgászbotunk, iránytűnk és sok más is. Vödörre azért lesz szükségünk, mivel a vihar és az esetleges sérülések miatt víz kerülhet a hajónkba, de jól jöhet egy vízzel teli vödör ha mondjuk a hajónkba villám csap a viharos tengeren. A Sea of Thieves nem sok céllal kecsegtet, egyszerűen csak gyűjtjük és eladjuk a kincseket, melyekből skineket vásárolhatunk a kalózunktól a hajónkig. Ha ezek után kedved kaptál egy kis kalóz kalandhoz, akkor vár a Sea of Thieves világa.