Vannak animék amik hosszúak és jól elmélyednek egy témában és vannak egész rövidek is, amik ugyan ilyen hatással bírhatnak a nézőre. A Shelter egy mindössze 6 perces anime, amely egy 17 éves Rin nevű lány nem akármilyen virtuális valóságbeli életét mutatja be. A rövid videó megértéséhez előfordulhat, hogy többször is meg kell nézzük, mivel elég tömör alkotás.

A következő sorok kissé lelövik a sztorit, de mindenképpen érdemes elolvasni. Rin magányosan él egy afféle virtuális világban. Annyira azért nem magányos, hiszen táblagépével mindenféle világot meg tud alkotni magának, de sajnos a postaládája mindig üres. Egy önfeledt alkotás közben olyan emlékei támadnak, ahol találkozik 7 éves önmagával és édesapjával.

Abban a korban nagy veszélyben van a Földünk, hiszen ütközés előtt áll egy kisbolygóval. Rin tudós édesapja szorgosan dolgozik egy űrhajón, amivel megmentheti lányát a biztos pusztulástól. Közeleg az idő és a gépezet készen áll elhagyni a Földet, fedélzetén a gépek által életben tartott és hibernált lánnyal. A katasztrófa valóban megtörténik és itt véget is ér a visszaemlékezés.

Végül pedig Rin kap apjától egy üzenetet és ráébred arra, hogy nincs egyedül. Pedig a lány még mindig hibernáltan kering az űrben egy mentőhajóval, gépekre kötve, eközben tudatosan álmodva és rajzolva a napjait. Röviden ennyiről szól ez a nagyon szomorú kis zenés anime.