A Sky Girls anime az idegen invázió és a mecha lányok témát erősíti, mint például a később megjelent Strike Witches. A történet szerint a 2070-es évek elején járunk, amikor is mechanikus cellák, azaz FÉRGEK lepik el a bolygót és kezdik el az emberiség kiírtását. Amikor az emberiség nagy része már elpusztul, kénytelenek tömegpusztító fegyverekhez nyúlni. Ez a legtöbb FÉRGET elsöpörte a bolygóról, de a kontinensek is szétcsúsztak, átformálva ezzel a világunkat. Egy évtizedes béke után a FÉRGEK újra támadni kezdtek és valamit lépni kellett. A korábbiak miatt a harcképes férfiak száma teljesen lecsökkent, így csak egy lehetőség maradt.

A Sky Girls animében kifejlesztenek egy Sonic Diver névre keresztelt repülő mecha váz szerkezetet, aminek a működtetéséhez még egy nano ruhára is szükség lesz. A technológia irányítását és egyben a reményt tehetséges fiatal lányok kezébe adják. Első jelöltünk Otoha lesz, aki egy szeleburdi lány és a búvárkodás mellett kendóval foglalkozik. Őt követi Eika, mint önkéntes pilóta, de többnyire komoly és nem az a barátságos típus. Karen személyében már egy szégyenlős lányt ismerhetünk meg, viszont egy igazi zseni. A későbbiekben csatlakozik Elise, akit egy bevetés alkalmával ismernek meg, mint betolakodó. Elise amilyen kicsi, olyan nagyszájú és mivel ő is egy tapasztalt harcos, így Eika-val nem egészen jönnek ki jól az elején.

A Sky Girls anime nem csak a harcokból áll, a lányok rengeteget mókáznak, lesz egy kis romantika és gyakran tűnnek fel ecchi jelenetek is, mondjuk egy fürdőzés alkalmával. Azért a nano ruhák is megérnének egy témát, de valljuk be őszintém, hogy ide nem a yukata illik. Az animéből megtudhatjuk, hogy valójában mik a FÉRGEK és miért akarják kiírtani az embereket. Egy kicsit lelövöm a poént, mert nagyon érdekes. A FÉRGEK betegségre kifejlesztett gyógyszerek lennének, amik kiszabadultak, mutálódtak és az embereket nézik betegségnek. Az anime az előzetes OVA mellett kapott egy 9 részes mini special sorozatot is, ami végig a horgászatról szól. Ha szereted a mecha animéket és nem kevésbé a battle suitos lányokat, akkor a Sky Girls animét neked találták ki.