Kicsit hihetetlennek tűnik, de megérkezett a Slime Rancher 2, ami első ránézésre csak grafikában tér el az elődjétől. Ahogy a játék címe is árulkodik, egy slime farmer játékról van szó. Ez elég extrémnek hangzik egy átlagos játékos számára, de közel sem olyan rossz, mint gondolnánk. A helyszín egy szigetcsoport, ahol hemzsegnek a különféle zselés lények, a slimeok. Az egyszerű pink színűtől a robbanós vagy teleportálós típusoktól a radioaktívig mindenfélét megtalálunk. A mi feladatunk lesz befogni őket és a tenyésztésükért kapott kövekből pénzt csinálni és fejleszteni a farmunkat.

Mindenben segítségünk lesz a fegyverünk, amely porszívóként szívja be a különféle slimeokat vagy éppen üríti ki a tárolónkban lapuló lényeket. A Slime Rancher 2 világában nem csak slimeokat gyűjthetünk, hanem az élelmükről is gondolkodni kell. Ezért mindenféle gyümölcsöket és akár még csirkéket is össze kell szedegessünk a legszínesebb helyekről. A legegyszerűbb, ha a slime karámok mellé kertet építünk az élelem számára is. A Slime Rancher 2 világának slime lakói a táplálékért cserébe egy kristályt pottyantanak ki magukból, amiket bedobva egy számítógépbe, máris pénzhez juthatunk.

A slimeokat keresztezhetjük is olyan módon, hogy például egy cica kristályát odaadjuk egy denevér slimenak és készen is van a denevér cica slime, ami ráadásul minkét lény kristályával meg fog minket ajándékozni minden etetés után. Nem minden slime barátságos, az agresszív példányok komoly károkat tehetnek bennünk, ha nem vigyázunk. Ellenük egy lökéshullám fejlesztéssel védekezhetünk, de vásárolhatunk egészség és energia bővítő vagy akár jetpack funkciókat is. A fejlesztésekhez gyakran kell bányászni is, hogy ne legyen egy szabad percünk sem, ha éppen nem a kiszabadult slimeokat próbáljuk a helyükre terelni. A Slime Rancher 2 egy valóban könnyed és szórakoztató játék lehet bárki számára, amit PC mellett konzolokon is élvezhetünk.