A Slow Start anime négy lány hétköznapi életéről szól és ne kattintsanak tovább a yuri rajongók sem. Főszereplőnk Ichinose Hana egy nagyon félénk és befelé forduló lány, aki tavasszal kezdi a középiskolát. Ehhez még az is hozzájön, hogy szüleitől távol kell éljen, méghozzá unokatestvére, Kyouzuka Shion kollégiumában. A probléma Hana számára ott kezdődik, hogy egy évet kihagyott betegsége miatt és így attól tart, hogy társai nem fogadják el. Ettől nem kell tartania, ugyanis az osztály leghiperaktívabb lánya Momochi Tamate mindjárt a baráti körébe fogadja az új jövevényt. Itt ismerhetjük még meg Tokura Eiko-t, aki egy afféle moe személyiség, nagyon kedves és szereti magát hajcsatokkal díszíteni.

Valamint ő az, aki szeret rámozdulni egyes lányokra, többek között a tanárnőre is. Végül pedig Sengoku Kamuri-val zárható a négy lány sora, ő egy belassult, koránál fiatalabb lány és ha teheti, reggeltől estig csak enne. Hana nem marad sorstárs nélkül, mert a kollégiumban lakik Hannen Hiroe, aki szintén korábbi betegsége miatt kezdi később az iskolát. Ők fognak együtt lógni és betekinthetünk bolondos hétköznapjaikba. Sőt nem marad ki a fürdőruházás és a fesztiválozás sem a Slow Start animéből. Fent említve volt Eiko, akinek több mint példaképe a csinos és komoly viselkedésű Enami Kiyose tanárnő. Vicces és romantikus helyzetekbe egyaránt belecsöppennek a Slow Start animében, amiből csak néhányat említek.

Például a tanárnő poénból egy gémkapcsot ajándékoz Eiko-nak, hogy azt tegye a hajába, mivel Eiko szereti a hajcsatokat. A tanárnő lerészegedik és Eiko kíséri haza, majd együtt töltik az éjszakát. Cukorka csere is lesz, a tanárnő kap egy cukorkát Eiko-tól és a félig szopogatott cukrot a lány szájába nyomja. Végül pedig Hana viselkedése néhol idegesítő lesz, mivel mindenből nagy problémát csinál. Abból is, hogy Kamuri elfelejt szoknyát húzni, pedig csak egy rövidnadrággal orvosolható. Szóval aki egy aranyos és vidám animét keres lány-lány szerelemmel tarkítva, azt várja a Slow Start anime.