Gyalog tempóval haladni, motort súroló sárban. Ez volna a SnowRunner, ahol kiélhetjük off-road vezetési vágyainkat és verseny híján szállítani fogunk különféle rakományokat. A játékban bejárhatjuk Észak-Amerika és Oroszország legsárosabb területeit, ahol alig van olyan útszakasz, amit problémamentesen megtehetnénk. Mindenfelé csak sártengerek, éles szikladarabok, az úton átcsordogáló folyók, csúszós utak és vastag hó található. Ezekhez a feladatokhoz csak a legkiválóbb gépszörnyetegeket lehet bevetni, az off-road teherautókat.

A játék egy gyors tutorial segítségével vezet be bennünket az off-road autózás rejtelmeibe, majd kezdhetjük is az első küldetéseket. Hol egy híd vagy olajfúró torony építéséhez szállítunk alapanyagokat, hol pedig az elakadt teherautókat kell kimentsük. Lesznek olyan küldetések is, amikor lehetetlennek tűnő pontokat kell elérjünk terepjárónkkal. Rengeteg teherautót próbálhatunk ki, amiket vagy megvásárolhatjuk a küldetésekért kapott pénzből, vagy pedig a térképekről gyűjtjük be őket.

A teherautók természetesen fejleszthetők, amikhez az alkatrészeket is a fenti módon szerezhetjük meg. Így juthatunk például sárra vagy jégre kiélezett gumikhoz is. Sok teherautó és fejlesztés így is szint függő, ezért fontos a küldetések teljesítése. Nem csak az elakadás jelent problémát, hanem felborulhatunk, megsérülhetünk vagy kifogyhat az üzemanyag. Szerencsére vannak benzinkutak és szerelő műhelyek, még pótkocsi formában is.

A SnowRunner olyan kiváló fizikát kapott, ahol a valós módon túrhatjuk a sarat vagy törhet be alattunk a jég. Az ilyen esetekben nagy segítségünkre lehet a csörlőnk, amit egy tereptárgynak rögzítve máris húzóerőt is fejthetünk ki. A grafika az utolsó fűszálig kidolgozott, amit feldob a napszakok váltakozása és az időjárás is. A SnowRunner egy olyan kategóriájú játék, ami elsőre unalmasnak tűnhet, de ha az ember ráérez az ízére, akkor nehezen fogja letenni.