A Soredemo Ayumu wa Yosetekuru anime egy klubtevékenység köré épül, ami nem más, mint a Sogi. Ezt úgy képzeljük el, mint a sakk japán verzióját. Főszereplő lányunk Yaotome Urushi eme játéknak a rajongója, így indít neki egy klubot. Első fiú tagja Tanaka Ayumu lesz, aki egyébként jó a kendoba, mégis a sogi klubhoz csatlakozott nem véletlenül. Ugyanis odavan Urushi-ért és ezt nem is nagyon titkolja. Ayumu karakteréről még azt kell tudni, hogy arca általában semmiféle érzelmet nem mutat, egyetlen hanglejtéssel beszél és rajzolása is mintha nem ebből az animéből származna.

A Soredemo Ayumu wa Yosetekuru anime nem teljesen a Sogi-ról szól, inkább a kettejük kapcsolatát mutatja be. Nincs szó háremről, így a Ayumu nem fog 3-4 lánnyal randizni. Főszereplőink gyakran ugratják egymást és igyekeznek zavarba ejteni a másikat. Az anime nem csak kettőjükről szól, itt lesznek még Urushi és Ayumu barátai is. Maki általában Urushi-val lóg és gyakran hozza zavarba Ayumu-t emlegetve. Lesznek itt még érdekes pár jelöltek, név szerint Takeru és Sakurako. Sakurako egy félénk lány és rámenősségével az őrületbe kergeti Takeru-t. A klub sem marad új tag nélkül, mert a végére csatlakozik egy Rin nevű lány, hogy felrázza kicsit a Sogi klubot.

A Soredemo Ayumu wa Yosetekuru anime sok helyen mintha be lenne lassulva, de legalább néha jó poénokkal is találkozhatun. Ilyen például, amikor egy DVD-t akarnak lejátszani a klub helyiségben és Ayumu kissé zavarba ejtően beszél a nála levő lemezről. Urushi pedig azt hiszi, hogy egy felnőtt filmet fognak nézni, holott csak egy zombis történetről lesz szó. Pedig szerintem mindenki megnézte volna Urushi arcát, ahogyan felnőtt filmet néz. Összességében egy nézhető hétköznapi animét ismerhetünk meg a Soredemo Ayumu wa Yosetekuru képében, poénokkal és egy kis románccal fűszerezve.