A szerelmi háromszögek talán kicsit túlzások, főleg ha vallásos lányokról van szó. A Strawberry Panic pontosan ilyen kapcsolatokat mutat be, ahol három lányiskola életébe és a tanulók románcaiba nyerhetünk betekintést. A történet úgy indul, hogy Aoi Nagisa átiratkozik a Strawberry kollégiumokba, amely a már említett három vallásos leányiskolát foglal magában.

Minden intézmény saját szokásokkal és öltözködéssel rendelkezik, az egész pedig egy gyönyörű hegyen található. A beilleszkedés számára könnyen fog menni és egyből az iskolák középpontjává válik. Sokan már az elején bele is fognak szeretni az új diákba, köztük a három iskola képviselője az Etoile és a lány szobatársa Tamao is. Nagisa kissé naiv lány és sokszor keveredik rossz dolgokba, de nagyon jószívű.

A történet több szálon fut, így bekukkanthatunk a többi iskola lányainak életébe és egymással való kapcsolataikba, de itt sem maradunk szerelmi sokszögek nélkül. Ecchi jelenetekre ne számítsunk az animében, mert teljesen máson van a hangsúly. Viszont lesz például olyan romantikus rész, amikor Nagisa és az Etoile együtt piknikeznek, majd elered az eső és mindketten eláznak. Természetes, hogy az Etolile szobájában kötnek ki, Tamao pedig ezalatt halálra izgulja magát.

Nem csak a románcokba nyerhetünk betekintést, részesei lehetünk hétköznapi eseményeknek, mint a pizsamapartik, vakációk, iskolai fesztiválok és így tovább. Az év végén pedig megrendezésre kerül az Etoile választás, ami az idei évben sem jól sül el. Aki szereti a yuri animéket egy kis poénnal vegyítve, valamint a mély érzelmeket és vonzza a vallásos légkör, azt várja a Strawberry Panic.