A Sunohara-sou no Kanrinin-san anime főhőse Shiina Aki egy olyan fiú, aki inkább lányos vonásokkal rendelkezik és szeretne férfiasabb lenni. Ezért vidékről Tokyo-ba megy tanulni, hogy megváltozzon az élete. Az új otthona a Sunohara magán kollégium lesz és még nem is sejti, hogy itt csak nála idősebb lányokkal fog lakni, akik folyton zaklatni fogják a gondoskodásukkal és a perverz fantáziájukkal. A kollégium gondozója Sunohara Ayaka, egy nagyon kedves és jószívű fiatal nő. Pontosan annyira jószívű, amekkorára a mellei nőttek és gyakran találkoznak telt idomaival azok, akiket magához ölel. Következzenek a Sunohara-sou no Kanrinin-san mellékszereplői.

A kollégiumban laknak még a diáktanács tagjai, akik szintén nem normálisak és még afféle yuri kapcsolatban is vannak egymással. Yuzu egy kissé tsundere karakter és apró termete miatt érzi kellemetlenül magát. Sumire megőrül az aranyos plüssökért és Yozu fotóiért, amiket Yuri készít neki. Yuri szeret fotózni és még szegény Aki-t is cosplay-be öltözteti. Ha nem volna elég Ayano nagymellű gondoskodásából, akkor megérkezik a húga Nana és még jobban megkeseríti a fiú életét. Nana kissé barnás bőrű karakter, aki szereti a videojátékokat és az edzést. A Sunohara-sou no Kanrinin-san animében a baj nem jár egyedül, ezért feltűnnek még Nana barátnői Maiko és Mea, majd folytatja a sort Aki nővére, Matsuri is. A fiút hamar megkedvelik a lányok és igyekeznek kínos, zavarba ejtő szituációkba hozni.

Ebben a környezetben Aki nemhogy férfiasabb lesz, hanem a lányok játékszerévé válik. Jó alkalmak erre a fürdőzések, strandolások, társasjátékozások, közös alvások vagy csak ahogy a pillanat hozza. Egyik jó poén, amikor rá akarnak jönni Ayaka gyengeségére. Megsúgja a fiúnak, hogy attól félne ha valaki éjjel beosonna a szobájába. Jó csel arra, hogy a Aki önként menjen be a gondviselője szobájába és Ayaka berántsa a fiút az ágyába. A Sunohara-sou no Kanrinin-san nem egy akciódús brutális anime, inkább azoknak ajánlott, akik szeretik az aranyos vígjáték és ecchi hárem animéket.