Összeállítottam a tavaszi anime szezon ajánlómat olyan animékből, amik engem is érdekelnek. Mostanában kevés animét nézek, de azért nyomon követem őket. Ritkaságnak számít, de végre érkezik egy yuri anime, lesz játék adaptáció és lesznek új évadok a korábban már ismert animékből. Mivel az utóbbi időkben rám tört a tavaszi fáradtság vagy valami hasonló, ezért az ismertetők fordítását ezennel “valami másra” bíztam. Nem húzom a szót, lássuk a tavaszi anime szezon ajánlómat!

Kezdjük a tavaszi anime szezont mindjárt egy yuri animével.

Sasayaku You ni Koi wo Utau

Az iskolai megnyitó ünnepségen egy dal előadása után a zenész Yori Asanagi egyértelmű szerelmi vallomást kap az elsőéves Himari Kinótól. Éppen amikor Yori úgy dönt, hogy viszonozni szeretné Himari érzéseit, Himari elárulja, hogy ő nem szereti őt, hanem csodálja! Azonban ha egyszer megszólalt a harang, azt nem lehet visszacsinálni, és Yori határozottan úgy dönt, hogy Himarit is beleszeretteti magába, nem csak a zenéjébe. Vajon valaha eggyé fognak kovácsolódni a szívük, vagy szerelemük el fog akadni a dallam hiányától?

Shuumatsu Train Doko e Iku?

Az anime története egy városban játszódik, egy nem annyira átlagos vidéken, ahol a lakosoknak egy nagy és furcsa eseményt kell megélniük. Egy fiatal lány, Chikura Shizuru erős vágyat érez, hogy újra láthassa elveszett barátját. Shizuru és még három lány felszállnak az elhagyatott vonatra, és nekivágnak az ismeretlennek, ahol a túlélés sem biztos. Mi vár rájuk a Végítéleti Vasút utolsó megállójában?

Folytassuk a tavaszi anime szezon ajánlómat egy korábbról már ismert animével.

Ookami to Koushinryou: merchant meets the wise wolf

Lawrence egy utazó kereskedő, különböző termékeket árusít szekerével járva a világot. Megérkezik egy faluba, ahol találkozik egy gyönyörű lánnyal, akinek állati füle és farka van! A neve Holo, a Bölcs Farkas, és ő a bőséges termésekért felelős istenség. Vissza szeretne menni a szülőföldjére, és Lawrence felajánlja, hogy elviszi. Most a korábban magányos kereskedő és a korábban magányos farkas együtt kezdenek el utazni észak felé.

Ez kissé furcsa lesz, de ez áll a fordításban.

Blue Archive The Animation

A város akadémiái saját kerületeikre vannak osztva, és nagyrészt függetlenek. A Tanácsnak mint a diákok többségét irányító testületnek szerepe van az akadémiák egészének vezetésében. Azonban a csoport képességei zsákutcába jutottak mióta a Tanács elnöke rejtélyes módon eltűnt. Számtalan probléma jelent meg Kivotos területén az elnök vezetése hiányában. A katasztrófa elkerülése érdekében a Tanács segítséget kér a Szövetségi Vizsgálati Klubtól, ismertebb nevén a Schale-től. Valójában a Schale a város legújabb klubja, és az utolsó, amelyet az elnök eltűnése előtt jóváhagytak. Ahhoz, hogy feladataikat teljesítsék, a Schale egy Sensei iránymutatására támaszkodik, aki segít nekik megoldani a Kivotos körül kialakult incidenseket.

Henjin no Salad Bowl

Kaburaya Sousuke, a nincstelen nyomozó találkozik Sarával, egy hercegnővel, egy másik világból. Sara elkezd Sousuke-nál élni, és gyorsan alkalmazkodik a modern japáni élethez. Közben Livia, egy női lovag, aki ugyanabból a világból származik mint Sara, elveszetté és hajléktalanná válik, de meglepő módon élvezi napjait. Ezek a két személy, akik pozitív életet élnek helyzetük ellenére, hatást kezdtek gyakorolni Sousuke-ra és a környék furcsa lakóira, köztük egy ördögi ügyvédre, egy válási ügyvivőre és egy kultuszvezetőre.

És ezzel zárnám a tavaszi anime szezon ajánlómat!