A The Division első része után talán sokan nem gondolták volna, hogy valaha is lesz folytatása ennek a kooperatív akció játéknak. A The Division 2 az első rész után játszódik, amikor is a fertőzés már annyira nem fenyeget, inkább a polgárháború okoz problémát Washington DC megmaradt lakosainak. Egy gyors karakter kreálás után máris az utcán találjuk magunkat, ami az első rész után kissé melegséggel áraszt el bennünket. Immár eltűnt a hó és mindenfelé zöld növényekkel benőtt épületek és parkok tekintenek ránk.

Az utcákat csapatostól uralják az ellenséges katonák, akik között Boss-ok és robot kutyák is fellelhetők. Így hát a fegyverekre nagy szükségünk lesz, ezért akár három típust is magunkkal vihetünk. Eszközeink adják az egyedi képességeinket, amik között megtalálunk okos bombákat, drónokat, telepíthető fegyvereket, robot szúnyogokat is. Ezek pontos funkcióit képesség pontokból válthatjuk ki, hogy támadásra, védelemre vagy gyógyításra szeretnénk őket használni.

A későbbiekben tovább specializálódhatunk, ahol gránátvetőt, robbanó nyílpuskát és egyéb nyalánkságokat is használhatunk. A karakterünk erősítése ismételten az egyre magasabb pontú fegyverek és ruhadarabok gyűjtögetésével érhetők el. Első feladatunk lesz elérni a max 30-as szintet. Ehhez nem kell mást csinálni, mint a fő és mellék küldetéseket teljesíteni. Összesen három másik játékos társunkkal vághatunk neki a nem éppen könnyű feladatoknak.

A főhadiszállásokon vagy a menüben találjuk a párosítás funkciót a különböző játékmódokhoz. Később elérhetők lesznek a Dark Zone területei ahol akár más játékosok is veszélyt jelenthetnek ránk vagy ott vannak a Raid-ek, amik teljesítéséhez már nagyon képzettnek kell legyünk. Ugyan sok újdonságot hozott a The Division 2, de gyökereiben megmaradt az első rész, új köntösben.