A NEXON már sokat bizonyított az ingyenes online játékok terén és most egy igazán ütős címmel állt elő. Ez nem más, mint a The First Descendant, ami egy fantasy világú akció RPG. A játék éppen nem valami új koncepcióra épül, hiszen ilyet láthattunk már az Anthem, Destiny 2 vagy Warframe esetében is. Open world területeket lövöldözhetünk végig egyedül vagy három másik játékosokkal együtt, hogy megtisztítsuk az idegenek által megszállt területeket. A The First Descendant a fent említett címekhez hasonlóan több karaktert birtokolhatunk, amik közül három már az elején rendelkezésre áll. A többieket nagy kínok árán szerezhetjük meg loot-olás és egyéb alapanyag szerzés keretein belül.

Minden karakter egyedi támadó és védekező képességeket kapott, amik egyes elemeket képviselnek. Ilyenek mondjuk a jég skillek, amikkel lefagyaszthatjuk ellenségeinket. A The First Descendant karakterei természetesen fejleszthetők, ami mindig változtat kicsit a külsőnk megjelenésén is. A legfontosabb eszközök természetesen a fegyverek, amiket szép számmal zsákmányolhatunk a tetemekről. Mivel egyre erősebb fegyvereket gyűjthetünk be akár ugyanabból a típusból, így állandóan cserélgetni kell őket és nézni, hogy mit éri meg használni. Naná a fegyverek is fejleszthetők rúnák segítségével, így növelhetjük azok gyorsaságát, erősségét és egyéb tulajdonságait. Hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolgunk, a rúnák értékei is növelhetők, sőt még össze is gyúrhatók egy újabbá.

Mivel a The First Descendant egy akció RPG, így nem maradhatnak ki a küldetések sem. Ezekben nem csak likvidálni kell, hanem gyakran fogunk objektumokat védeni és megsemmisíteni is. Valamint találunk olyan módot, ahol epikus boss harcokban lehet részünk rengeteg jutalomért cserébe. A grafikáról immár az új Unreal Engine 5 játékmotor gondoskodik, ami nem csak a látványt emeli meg, hanem a gépigényt is. A beállítások között szerencsére találunk Very Low opciót és különféle szűrőket, de mondjuk Low beállításon már élvezhető a játék. Összességében a The First Descendant egy szórakoztató játék lehet, főleg azok számára, akik szeretik a looter shooter, valamint kooperatív játékokat, méghozzá teljesen ingyen.