A The Invincible alap történetét a lengyel Stanislaw Lem műve ihlette és egy retro-futurisztikus vagy más néven atompunk korba kalauzol el bennünket. Ez a világ az 1950-1960-as évek jövőjét vizionálj és keveri a retro, valamint a futurisztikus ábrázolást, hasonlóképpen a Fallout játékokban látottakhoz. A The Invincible egy történet középpontú sétaszimulátor, ami inkább lassabb játékmenettel rendelkezik. Főhősünk Yasna egy asztrobiológus nő, aki egy kutatócsapat tagjaként vesz részt a Regis III nevű bolygót feltérképezésében. Yasana-val a Marsszerű bolygó felszínén ébredünk és hamar feltűnik, hogy a rádióból senki sem válaszol a hívásainkra.

A táborba érve az egyik társunkat önkívüli motyogó állapotba találjuk, aki semmire sem reagál. Valami nagyon nincs rendben a bolygón és elindulunk megkeresni a csapat többi tagját. Egy közeli űrhajóról azonban fogják a hívásunkat és innentől örök társunk lesz egy Novik nevű fickó, aki mindenben a segítségünkre lesz. Hogy teljen az idő, gyakran beszélgetnek a világ dolgairól, filozofálnak és elmélkednek. Sok esetben eldönthetjük, hogy milyen választ adunk meg Novik-nak. Sőt dönthetünk eszméletlen társunk sorsáról is, hogy megosztjuk vele az oxigénünket vagy sem. A The Invincible sétaszimulátor révén nagy akciókra és lövöldözésekre ne számítsunk, viszont használhatunk különböző detektorokat és akár egy terepjárót is vezethetünk.

Többnyire egy csőpályán haladhatunk, de ha sikerül egy nyitottabb téren eltévednünk, elővehetjük térképünket az útba igazításhoz. Akkor lepődünk majd meg igazán, amikor felbukkan egy hatalmas pókra emlékeztető robot és sugarával lyukat éget a sziklába. A The Invincible világa éppen nem horroisztikus, inkább ridegnek nevezhető, amit az Unreal Engine 5 rendkívüli látvánnyal ad vissza. A zene is hasonlóképpen rátesz egy lapáttal a Regis III bolygó rideg világára. A pókszerű robotokkal kapcsolatban csalódtam a történetet illetően, de így is érdekesre sikerült a sztori. Összességében egy magával ragadó történetet kapunk egy ismeretlen bolygón barangolva, ami így is egy élvezhető darabbá teszi a The Invincible játékot.