Kövesd a Facebook oldalamat és szólj hozzá a cikkhez a lap alján!

Többféle játékot láthattunk már, amelyekben egy kietlen bolygóra pottyanva túl kellett éljük az ottani körülményeket. A The Planet Crafter esetében teljesen másról van szó, mivel itt egy másik feladatunk is lesz, méghozzá hogy terraformáljuk a bolygót. Ez annyit jelent, hogy a kietlen és sivár Mars bolygóra hasonlótó világot zöldbe öltöztessük. Kiszállva a becsapódott űrkapszulából egyből körbevesznek bennünket a különféle nyersanyagok, amiket bányászó eszközünkkel be is gyűjthetünk. Ezennel neki is állhatunk a bázisunk felépítéséhez, különféle eszközök és modulok elkészítéséhez, valamint a vízről és az élelemről is gondoskodnunk kell. Vizet egyszerű jégből készíteni és a zacskós űrkajával is kihúzhatjuk egy darabig.

The Planet Crafter is szabályozza az oxigénhasználatot, így csak bizonyos ideig lehetünk a szabadban. Két választásunk van, mégpedig vagy visszamegyünk a menedékünkre feltöltődni vagy felhasználunk egy előre elkészített oxigén palackot. Minél messzebb botorkálva űrhajó roncsokat vélhetünk felfedezni, amiket érdemes meglátogatni. Nem csak a szétszóródott ládákban, de az űrhajók belsejében is találunk ritkább nyersanyagokat, valamint magokat és növényeket is. Így már nem csak élelmünk lesz, de nekiláthatunk az oxigén előállításának, igaz csak búrák alatt. A levegő mellett gondoskodnunk kell a megfelelő hőmérsékletről és légnyomásról, amikhez szintén gépeket kell készítsünk.

Az elért számértékek után újabb és újabb eszközök szabadulnak fel, így mindig van mit csinálnunk a The Planet Crafter világában. Építhetünk atomreaktort, nyersanyag bányászó fúrót, növény szóró rakétát, jetpack-et és sok egyebet. Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor megjelenik a légkör, később felhők, elkezd esni az eső és a víz egyszer majd tavakká áll össze. Ezért fontos, hogy lehetőleg NE gödörbe építkezzünk. A játékban jelenleg egyetlen ellenségünk van, mégpedig a becsapódó aszteroidák. Egy nagyszerű túlélős játékot ismerhetünk meg a Planet Crafter képében, ahol a kemény munka meghozza gyümölcsét és egy kietlen bolygóból paradicsomot varázsolhatunk.

Ezek is érdekelhetnek