A theHunter: Call of the Wild képében egy vadász szimulátor játékot ismerhetünk meg, ami nem csak hangulatos, de a látványa is páratlanul gyönyörű. A hatalmas térképeken órákig lehet bolyongani a vadak után. A fű szálanként nő és a víz kristály tiszta, valamint váltakozik az időjárás és a napszakok. A világ legtöbb helyén megfordulhatunk az Európai erdőktől az orosz tajgán át egészen Afrikáig. Habár a legtöbb térkép kiegészítőként szerezhető be, az alap térképek sem lesznek hamar unalmasak.

A játék elején kiválaszthatjuk a számunka szimpatikus rezervátumot, de bármikor átléphetünk a többibe is. Csicseregnek a madarak, minden felől állat hangokat és nyomokat vélhetünk felfedezni. Ezeket követve vadállatokra bukkanhatunk, amikhez minél óvatosabban célszerű közelíteni, hogy a legoptimálisabb pillanatban húzzuk meg a ravaszt. A sérült állatok elszaladnak és szintén nyomolvasással kell megtaláljuk a tetemét. A világító lábnyomokat nem lesz nehéz követni.

Az alap fegyvereink mellett egy rakás egyéb modellt is megvásárolhatunk a lelőtt vadak után kapott játékpénzből vagy a fizetős letölthető tartalmaknak köszönhetően akár ingyen. Minden fegyverhez más lőszer illik, vannak amelyekhez azonban többféle tulajdonságú lőszert is választhatunk. Kiegészítőink között találunk mobiltelefont, távcsöveket és különböző állatcsalogató sípokat. A vadászatunk közben küldetéseket is teljesíthetünk, amik többnyire erdészeti feladatokból állnak.

Egy kis tapasztalat pontért és pénzért cserébe mindenképpen megéri ezeket teljesíteni. A tapasztalat pontokból passzív képességeket oldhatunk fel, így lehetünk egyre ügyesebbek például a nyomolvasásban vagy a célzásban. A játékmenet elég lassú, nem egy Call of Duty gyorsasággal darálhatjuk le a vadakat, erre készüljünk fel. Kapunk egy multiplayer módot is, hogy barátainkkal vágjunk neki a vadászatnak. Tehát aki kedvet kapott egy kis vadászathoz, annak felejthetetlen órákat szerezhet a theHunter: Call of the Wild.