Bizonyára sokan álmodoztak arról gyerekként, hogy felnőtt korukra mozdonyvezetők lesznek. Akinek esetleg nem sikerült ez az álma, azoknak készült el a Train Sim World. Ez egy vonatszimulátor, amely nem csak betekintést enged a különböző mozdonyok vezetésébe, de fotó realisztikus grafikával kápráztat el bennünket. A játékot karakterünk létrehozásával kezdjük, mivel nem csak a vonatban fogunk ücsörögni, hanem bejárhatjuk majd az állomásokat és a sínek környékét is.

Az alapjátékban többféle ország szakaszait vonatozhatjuk be küldetések keretein belül, a hozzájuk tartozó mozdonyokkal és szerelvényekkel. A dízel és elektromos mozdonyokat a játék előtt választhatjuk ki és ezt követően egy tutorial segítségével sajátíthatjuk el a vezetés alapjait. Rengeteg feladatot találunk a menetrendben, amik nem csak fél és egy, hanem akár két órás menetidőt is igényelnek. Általában utasokat vagy rakományt fogunk szállítani éjjel vagy nappal, napsütésben vagy hóesésben.

Akadnak összetettebb küldetések is, amikor több feladatot is el kell lássunk. A mozdonyok vezetését végezhetjük egérrel, mivel a karok és kapcsolók működtetését próbálták élethűre utánozni, de a billentyűzet és a gamepad is segítségünkre lehet. Vonatozás közben figyelnünk kell főként a sebességre, a jelző fényekre és az időre is. Ha súlyos hibát vétünk, akkor kezdhetjük elölről az egészet. Ha egy hosszú szakaszon nincs más dolgunk, szétnézhetünk a személykocsikban és leülhetünk az utasok mellé vagy többféle nézetből csodálhatjuk száguldásunkat.

Az álló szerelvényből ki is szállhatunk és átülhetünk egy másikba, használhatjuk a váltókat, kapcsolgathatjuk a vagonokat és sétálhatunk a természetben. A Train Sim World összességében kellemes szórakozást nyújt a vonatozás iránt érdeklődőknek. Akinek pedig nem volna elég az alapjáték, az tovább bővítheti fizetős mozdonyokkal és útvonalakkal.