Korábban senki sem gondolta volna a Riot Games-ről, hogy a League of Legends után egy lövöldözős játékkal rukkol elő. Így született meg a Valorant, egy csapat alapú lövöldözős játék. Az egészet úgy kivitelezték, hogy a lövöldözés megegyezzen a CS:GO-val, még a karakterek és a látvány az Overwatch-al. Ebben a játékban is hősöket, azaz ügynököket irányíthatunk, akiknek egyedi képességeik vannak. Ilyen például a gyógyítás, falon átlátás, különféle füstök és falak felhúzása, mérgező csapdák és így tovább.

A játékmódok igen egyszerűek, 5v5 játékos indul egymás ellen és amelyik csapat hamarabb kicsinálja a másikat, az nyer. Ez van még megspékelve a bomba lehelyezős illetve keresős móddal. Egy meccs alatt változó mennyiségű kör várja, hogy minél többet megnyerjünk belőlük. Fegyverek terén a pisztolyoktól a mesterlövész puskákig választhatunk bármit, már ha elég pénzt szedtünk össze hozzájuk a körök alatt. Mellettük pedig páncélokat és képességeket is kiválthatunk minden köre elején.

Továbbá ha életbe maradunk, megtarthatjuk a választott felszerelést és nem kell újat venni a következő kör elején. A játékmenet gyors és pörgős, már ha lövöldözésről van szó. Ám sokszor ha elkezdődik a játék, csak várunk az ellenséges csapat felbukkanására és ha mi indulunk el, szinte biztos belebotlunk egy kempelőbe. A pályák is úgy vannak felépítve, hogy egy tárgy mögé vagy egy beugró részhez el tudjunk bújni és onnan várni az ellenséget.

Manapság nagy divat a szintek után kapott skinek és cicomák, amik itt sem maradnak ki a játékból. Ha nincs türelmünk ezekre várni, akkor bizony nyithatjuk a pénztárcánkat. Végül pedig a Valorant azért lehet sikeres, mert egyszerűek a szabályok és elvileg egy közel 10 éves gépen is simán elfut, de egyszerű laptopokon mindenképpen. Viszont aki nem szeret a társaira várni, hogy egy újabb kör elkezdődjön, annak nem ez lesz az év játéka.