A Warframe egy ingyenes sci-fi akciójáték, amely nem a játékosok elleni harcokra, hanem a kooperatív csapatjátékra fekteti a hangsúlyt. Az alapszituáció szerint a Naprendszerünket idegen népek és fertőzött szörnyek fenyegetik, a mi feladatunk pedig a kiirtásuk lesz. A játék címében szereplő Warframe nem más, mint egy páncélzat, ami egyedi képességekkel látja el viselőjét. Minden ilyen Warframe négy képességgel rendelkezik, amik segítségével támadhatunk, védekezhetünk és segíthetjük csapattársainkat.

A képességek közül nem hiányozhatnak a láthatatlanság, teleportálás vagy energialökések sem és ezek még csak a kezdet. A képességek mellett összesen három fegyver lehet nálunk. Nem csak szilárd lövedékes fegyvereket vehetünk kézbe, lesznek itt plazmát, parazitákat vagy sugárzást lövő típusok is. Az elsődleges fegyver mellett viselhetünk egy könnyű puskát és egy közelharci eszközt is. Ezek mindegyike legyártható tervrajzok segítségével, vagyis több mint 40 Warframe és sok száz fegyver.

A gyártáshoz szükséges nyersanyagokat a bolygók felszínéről szerezhetjük be és az űrhajónkon gyárthatjuk le. Mivel egy kooperatív játékról van szó, a harcokba velünk tarthat további három játékos is. Az akciók igen pörgősek, szinte beleszédülhetünk az ide-oda ugrásba és lövöldözésbe. A tucatnyi játékmód között találunk szabotálós, kémkedős, objektum védős és szabadítós módokat is. A sztori küldetésekkel pedig további funkciókat szabadíthatunk fel.

A felszereléseink ebben a játékban is fejleszthetők, amit Modnak nevezett kártyák segítségével vihetünk végbe. A napi többszöri eseményekben pedig olyan jutalmakért játszhatunk, amikhez máshogyan nem juthatunk hozzá. Klánokba lépéssel építhetünk egyedi bázist és legyárthatjuk ellenségeink fegyvereit is. Már csak hab a tortán, hogy az űrben is repkedhetünk egy Archwing nevű szárnyas páncéllal, valamint saját űrhajót is építhetünk az űrcsatákhoz. Ha egy pörgős akcióra vágysz rengeteg tartalommal, akkor vár a Warframe.