A Warframe képében egy sci-fi akciójátékot ismerhetünk meg, amely nem a játékosok elleni harcokra fekteti a hangsúlyt, hanem a kooperatív csapatjátékra és ráadásul teljesen ingyen. Az alapszituációban a Naprendszerünket idegen népek és fertőzött szörnyek fenyegetik, a mi feladatunk pedig a kiirtásuk lesz. A játék címében szereplő Warframe nem más, mint egy páncélzat, ami egyedi képességekkel látja el viselőjét. Minden ilyen Warframe négy képességgel rendelkezik, amik segítségével támadhatunk, védekezhetünk és segíthetjük csapattársainkat.

A képességek közül nem hiányozhatnak a láthatatlanság, teleportálás vagy energialökések sem és ezek még csak a kezdet. A képességek mellett összesen három fegyver lehet nálunk. Nem csak szilárd lövedékes fegyverekkel lehet dolgunk, lesznek itt plazmát, parazitákat vagy sugárzást lövő típusok is. Az elsődleges mellett viselhetünk egy könnyű fegyvert és egy közelharcit is. Maga a negyven különböző Warframe és a több száz fegyver arzenál legyártható egy tervrajz segítségével az űrhajónk fedélzetén.

A gyártáshoz szükséges alapanyagokat a bolygók felszínéről szerezhetjük be és a harcokba velünk tarthat további három játékos is. Az akciók igen pörgősek és a látvány sem nevezhető utolsónak. A tucatnyi játékmód között találunk szabotálós, kémkedős, objektum védős és szabadítós módokat is. A sztori küldetésekkel pedig további funkciókat szabadíthatunk fel. A felszereléseink ebben a játékban is fejleszthetők, amit Modnak nevezett kártyák segítségével hajthatunk végre.

A napi többszöri eseményekben olyan jutalmakért játszhatunk, amikhez máshogyan nem juthatunk hozzá. Klánokba lépéssel építhetünk egyedi bázist és legyárthatjuk ellenségeink fegyvereit is. A nagy durranás pedig az, hogy az űrbe is kiléphetünk Archwing-re keresztelt páncélunkkal vagy akár csatahajót is építhetünk. Ezzel már szembe nézhetünk az ellenséges hajókkal, még társaink a fedélzetet tisztítják meg a betolakodóktól. Aki szeretne űr nindzsává válni, azt várja a Warframe.