A Watashi no Yuri wa Oshigoto Desu animében senki sem az, akinek látszik. Igen, ez egy jó kezdés. Főszereplőnk az elsőéves Shiraki Hime, akiért rajong az egész iskola. Kedves, aranyos lány és már egy angyalnak írják le. Ám az angyal nem az, mint akinek mutatja magát. Mivel mindenki aranyosnak találta az eddigi élete során, így ezt a szerepet játssza, hogy mindenki megszeresse. Az aranyossága mellett szeleburdi is, így az utcán összeütközik egy hozzá hasonló aranyos lánnyal. Ez a lány Koshiba Mai lesz és megsérül a keze.

Feltűnik még Chibana Sumika mint a sérült lány barátnője és mivel Shiraki-t ők is aranyosnak találják, így csere tagnak beveszik a munkahelyükre. A Watashi no Yuri wa Oshigoto Desu kávézójáról van szó, ahol úgy szolgálják ki a vendégeket, mintha egy vallásos lányiskola tanulói lennének. Pontosabban flörtölgetnek egymással a lányok, mint egy Shoujo mangában és közben a vendégek kávézgatnak. Shiraki megpillant egy kedves felsőéves lányt, akit Yano Mitsuki-nak hívnak és szinte megbabonázza őt. A hideg zuhany akkor kezdődik, amikor a szerep véget ér és mindenki a saját személyiségét adja. Yano Mitsuki nem is annyira kedves, éppen ellenkezőleg.

Koshiba Mai a sérült kezével maga az igazgató, még Chibana Sumika kedvesebb annál, mint amilyennek Shiraki az utcán megismerte. Shiraki úgy dönt, hogy marad a kávézóban és segíti a kis csapatot annak ellenére, hogy Yano Mitsuki folyton leszidja. A Watashi no Yuri wa Oshigoto Desu lány felhozatalához csatlakozik még Mamiya Kanoko, Shiraki barátnője is. Lesznek itt még féltékenykedések és valakiről kiderül, hogy korábbról már volt kapcsolata Shiraki-val. Ha kíváncsi vagy mi sül ki ebből a yuri hangvételű animéből, akkor vár a Watashi no Yuri wa Oshigoto Desu.