Néhány játék már foglalkozott a harmadik világháború megelevenítésével és ez nincs másképpen a World War 3-al sem, ami egy multiplayer akció játék a The Farm 51 fejlesztésével. A játék helyszínei Európa nagy országaira korlátozódnak és nem maradhatnak ki az orosz területek sem. A játékot egy próba kör után érdemes a karakterünk és felszerelésünk testre szabásával folytatni. Két fegyver és egy pisztoly lehet nálunk, ami mindegy milyen típus, csak ne haladja meg a súly határt.

Tehát egy mesterlövész puska mellé befér egy könnyű gépfegyver is. A fegyverek tele aggathatók kiegészítőkkel, de minden egyes tárgy megszerzéséhez játékpénzre lesz szükségünk, amit a meccsek lejátszása után kapunk. A jó hír viszont, hogy a fegyvereket és a ruházatunkat bármely skinnel szabadon testre szabhatjuk, ezekért külön fizetnünk nem kell. Továbbá beállíthatunk különböző támadásokat, amikkel lebombázhatjuk az ellenséget, közéjük repülhetünk egy robbanó drónnal de harckocsit is kérhetünk csapatunk támogatásához.

Jelenleg foglalós és deatmatch játékmódok érhetők el, de másra nagyon nincs is szükség. A térképek hatalmasak és valós helyszínekről modelleztél őket, de sajnos elvész rajtuk az a 30 játékos, akik egy időben a szerveren lehetnek. Néha olyan hatása van az egésznek, mintha félig telt szerveren játszanánk. Ezt leszámítva legalább vezethetünk különféle harckocsikat és repülhetünk helikopterrel, más hasonló játékokkal ellentétben.

A csapatos játéknak itt is nagy szerepe van, egyszemélyes hadseregként nem sokra megyünk a foglalásnál, főleg ha többen védik az objektumokat. Az elfoglalandó pontok pedig össze vannak kötve és ha együtt foglaljuk el őket, bónuszt kapunk. A World War 3 nem több egy átlagos lövöldözős játéknál és még nagyon sok javítani való van rajta. Az egyetlen probléma, hogy mire a játék eléri végleges verzióját, addigra kihalnak a szerverek.